B o s k o v i c e (Jim) - Volné pokračování rozhovoru s
nekonvenčním důchodcem MUDr. Petrem Lukešem
Proč nekonvenčním? Protože konvence nám a zvláště malým
dětem komplikují život. A v období puberty a i později se proti nim teenageři
bouří. Abych to vysvětlil: šla maminka s tříletým dítětem ze schodů a já šel
náhodou proti nim. Maminka, aniž by sama pozdravila, povídá soustředěnému
dítěti - pozdrav pěkně pana doktora. To vzhlédlo, udělalo krok do prázdna a
sypalo se ze schodů. A já měl hned práci.
Rodiče by měli jít příkladem a ne komadovat. Dítě kopíruje
svoji matku. Příklad: Když si matka holí chloupky na nohách, dítě vezme
holicí strojek a dělá totéž. Když matka vaří, dítě chce vařit taky.
Konvence jsou pro snoby, kteří nám pak určují, jak se máme
chovat a spisovně hovořit. Můj otec měl na to vtip: Dva pražští Pepíci se
baví a jeden se ptá druhého - hele, vole, co jsou to za lidi ti snobové? - No
to jsou lidi, co místo hovno říkají nikoliv.
Život je jako mince. Má dvě strany. Panna je ta slušná,
snobská a orel ta sprostší, ale realistická. Co myslíte, že každému v životě
denně ráno padne? Panna či orel?
Ještě bych chtěl předeslat a zdůraznit, že nerozvíjím
teorie, ale říkám zkušenosti - empirii - převážně svoji. Rozdíl mezi teorií a
empirií je v čase. Teorie je dočasná, než s e objeví další chytrolín a tu
předchozí vyvrátí logicky znějícími argumenty. Empirie, neboli zkušenost je
trvalá a já tomu říkám „rozbitá huba“. Když předáváte rozbitou hubu, zvláště
svým potomkům, tak tomu moc nevěří a říkají si, - co když ten tata kecá,
musím to zkusit sám.
Tedy - nic nevnucuji, pouze s vámi sdílím své zkušenosti.
„Měl jsem nejmenší nemocnost na celé Moravě, to mám
potvrzené ze Všeobecné zdravotní pojišťovny, Pojišťovny ministerstva vnitra.
Nejmenší počet chroniků, nejmenší počet onemocnění z braní antibiotik a tak
dál,“ říká dnes Petr Lukeš.
Zápal plic u dětí,
antibiotika
Dítě prý má zápal plic, dostane antibiotika. Přes den
nezakašle. Večer lehne do postele a kašle a kašle a kašle. Rodič ale
nepřemýšlí tak, že dítě přes den lítá, nic mu není, jakmile ale lehne do
postele, začne intenzivně kašlat.
Antibiotika jsou bez efektu, navíc třeba rozbory zjistí, že
dítě nemá zánětlivé markery. To znamená zvýšené leukocyty, není zvýšená
sedimentace, CRP - a ten se zvyšuje už po několika hodinách jakmile do vás
vlítne nějaký virus či bakterie.
Na parazity nikdo nemyslí. Když já pak dávám přípravky na
škrkavky a roupy, matky se diví, že dostaly léky proti parazitům. Ti červíci
leží v plicích tři týdny a ty děcka jsou z toho strhaný, kašlou celou noc,
matky jsou naštvaný, otcové taky, kantoři taky, protože to přetrvává i v
dopoledních hodinách, protože děcka mají překrvený dýchací cesty. Když
uděláte rentgen, najde se tam zastínění, které skutečně ukazuje na
pneumoponii. Musíte si to dát dohromady a říct si - toto už má potřetí,
vždycky tři neděle se čtrnáctidenní nebo i delší pauzou a pak to znovu začne.
Pro parazity je typické, že začnou klást vajíčka v době novoluní - týden před
dozráním měsíce a týden po.
Možná tomu nebudete věřit, ale já jsem třeba za týden měl
pět svých registrovaných dětí a patnáct nepříslušných, se kterými přišli
rodiče za mnou na radu - nešlo by mu zvednout imunitu a podobně. Samozřejmě,
že jsem si pomáhal ještě laserem, udělal jim akupunkturní body, které mají
vliv na zvýšení imunity.
Používal jste tedy i
čínskou medicínu.
Ano, ale laserovou, která byla bez bolesti. Ty děcka ke
mně chodily rády, protože to nebolelo, chodily na světýlko a ještě měly
doporučenou kokakolu a zmrzlinu a k tomu ještě sladké ledové kuličky.
Proč sladké ledové
kuličky a dokonce každou hodinu?
Matky se divily. Tak jsem říkal - podívejte se, nás v
mikrobiologii vždycky učili, že 90% těch nejpatogennějších mikrobů, jako jsou
streptokoky a pneumokoky a podobně se množí od 45 do 90 minut. A když jim za
60 minut dáte něco ledového, nemůžou se namnožit. Proč studené kuličky? Když
nechceme, aby nám něco sežrali mikrobi, dáme to do mrazáku nebo lednice. Ty
naše drobečky tam dát nemůžeme, takže jim musíme každých šedesáti minut dát
něco studeného do toho krčku. Matky koukají, pak to vyzkouší a zjistí, že to
funguje. Proč třeba toto neříkají děckaři?
O parazitech toho
zatím moc nevíme
Moc o nich nevíme, spíš tušíme. Světová zdravotnická
organizace říká, že dětská populace má 80% promoření roupama. A ty jsou tam
furt. Likvidujete je léky, ty však likvidují pouze dospělé jedince.
Nezlikvidují jejich vývojová stádia, vajíčka, larvy a ty v nás pak dělají ten
binec – spolu s plísněmi snižují imunitu. Zde je vysvětlení všech těch
hrozných kašlů a podobně. A proto by se měly občas ty antiparazitární
přípravky dávat. Není ale jen dětský roup a dětská škrkavka, jsou i kočičí a
psí roupy a škrkavky. Ty u lidí nedojdou do vyspělého jedince, ale jen do
larválního stádia, takže ty děcka můžou ty larvičky mít v sobě třeba rok. Ony
se tam salaší a když mají příhodné podmínky, začnou se hýbat, dělat paseku a
děcka začnou kašlat nebo mít potíže s čuráním, protože se larvy hodně usazují
v močových cestách. Nebo se děti pomočují - to dělají ty krevničky, pak se
usazují v játrech a plicích a bohužel i v mozku. Přes lymfatický systém se
dostávají do nosohltanu – do středouší, do mozkové tkáně. Vznikají také
parazitární zápaly mozkových blan a ono se vůbec nepřijde na to, proč. Dále
polypy v dutinách, objevují se i u populace dětské. Ale to, že si doma
pěstují kočičky, pejsky, a další miláčky, neřeší. Ať si je chovají, ale měli
by se pravidelně odčervovat nejen miláčci, ale i lidi.
Jak s touto
skutečností pracuje lékařská veřejnost?
No, ono se to těžko diagnostikuje, lékař by se o to měl
zajímat, měl by to znát. Měl by totiž pacienta víc zpovídat a ono je lepší
klápat do počítače a psacího stroje než žvanit s pacientem. To už lékaři
zapomněli!
A hlavně – doktor teď už spoléhá jenom na laboratoř. Co
dostane z laboratoře, je posvěcené, co nedostane z laboratoře, pokrčí rameny
a řekne – nevím. Bohužel, spousta onkologických onemocnění nejsou onkologická
onemocnění. Imitující onkologický nález vám třeba udělá plíseň, která se
jmenuje aspergilus. Ta se lokalizuje do našich mateřských znamének a pod ním
jsou paraziti schovaní. Jak se do něho šprtne, rozseje se. Nebo třeba takový
měchožil zhoubný, to je lahůdka, ten vám imituje nádor v břichu a on to
vlastně není nádor. Onkomarkery vám vyjdou negativně a přitom máte v břiše
rakovinu jako bejk. Onkologové začnou dávat chemoterapii, ozařovat a ten
človíček chřadne a chřadne a nakonec ho zabije parazit, nikoliv rakovina.
Těch parazitů díky tomu, že se otevřely hranice, je čím dál
víc. Jsou tu ty, které tu vůbec nebyly. Třeba z Egypta se vozí tyfus. Tam to
přenáší blecha. Je tam často nedýchatelno, blech hromada. Za mnou přijde
maličký človíček a má na kůži příznaky skvrnitého tyfu. Tak se ptám - to
vypadá jak skvrnitý tyf od pyramid. A rodič řekne - jo, my jsme tam byli před
rokem.
To cestování může
přese všechna opatření - tedy evropský servis a sterilitu v hotelích, přesto
přinést nebezpečí?
Třeba spousta parazitů je z Turecka. Ty, který tady
třeba vůbec nikdy nebyly. Motolice ze skopového jdou přímo do slinivky
břišní. Dokonce se říká, že 40% slinivek, které jsou nabourané, jsou
způsobeny motolicemi právě od skopového. Když to zasáhne sekretorickou část,
je z toho diabetus, když extretorickou, přijdou záněty. A když to trvá moc dlouho,
může se to zvrhnout až do rakoviny slinivky. Na tu parazitologii tady vůbec
nikdo nemyslí.
A to je teď hodně
módní záležitost v alternativní medicíně.
Protože je to těžko detekovatelné, tak se tomu každý
spíš vyhne. Než se parazit namnoží, trvá to někdy rok i déle. Paraziti jsou
takový chytrý stvoření, který nechtějí naštvat svého hostitele. Oni s ním
jsou pořád v symbióze a až se teprve namnoží do velkého množství, tak se
obyčejně roznesou po těle a pak to bouchne. A pak se všichni diví jakto, že
je tolik chorob, nad nimiž si doktoři lámou hlavu. A zapomínají na oblast
právě parazitologie.
Když znáte průběh parazitárních chorob a posloucháte
pacienta, jak vykládá a zeptáte se ho - byl jste tam a tam? Najednou vám
naskočí - krevničky si mohl dovézt, motolici, svalovce, který se u nás teď
začíná hodně rozšiřovat díky importovanému vepřovému masu, které se sem vozí
za laciný peníz. Tam se vůbec nedělají testy. Svalovců je v lidech moc.
Říkají - mě bolí rameno, sval a diví se, proč najednou. Když se ho pak
začnete ptát, tak se vám sejdou informace. Většinou ten svalovec vejde do
místa, které bylo nějakým způsobem tangované - člověk spadne, narazí si bok a
najednou tam má svalovce. Ten je šťastný, že našel místo, kde se může
usalašit. A když se člověk do stejného místa praští ještě jednou, svalovec se
roztrhne a když zrovna má vajíčka, tak je to katastrofa - ty se rozesejí do
celého těla.
Lidé třeba právě
proto nevěří lékařům a co mají dělat?
To, o čem mluvím, je hrot ledovce, není to tak časté.
Člověk by měl ale zavzpomínat, kde kdy pobýval. A když mu doktoři řeknou – to
je divný, onkomarkery nemáte...
Teď se vyvíjejí přístroje, které detekují frekvence těch
různých parazitů. Je to přístroj založený na vegetativně rezonančním testu,
kdy se zjistí, kolik vibrací dává škrkavka, kolik roup, tasemnice a podobně.
To abychom dnes byli
pomalu každý sám sobě doktorem.
Bez medicíny se neobejdeme. Třeba chirurgie je
důležitá, bez ní bychom se neobešli. Akorát se strašně moc používají věci, které
by se používat neměly, jako jsou různé kortikoidy, cytostatika na
nevysvětlitelné revmatismy a podobně. Pak to má katastrofální následky.
Pořád hledám radu
pro lidi. Chodí po doktorech a jsou z nich zmatení. Co mají dělat?
Alternativci mají ty biorezonanční mašinky, které
zjistí ty plísně, parazity a podobně a pak se to léčí zase tou biorezonancí.
Jaké jsou dnes
nejrozšířenější choroby, kterým lze předcházet.
Plísně nám podstatně snižuje imunitu.
Proč nám plísně snižují imunitu, proč pít colu, co nám
způsobují rostlinné oleje a nízkotučné výrobky, jak nám ubližuje kyselina
citronová v potravě? To a ještě více hledejte v některém z dalších čísel
Boskovicka.
|
B o s k o v i c e (Jim) - Jaké jsou dnes
nejrozšířenější choroby, kterým lze předcházet?
Mezi obyvatelstvem je rozšířena řada plísní, které nám
snižují vitalitu a hlavně imunitu. Nejčastější plíseň je moučná – Candida
albicans. Ta se objevuje již za 3 - 12 hodin na pečivu, které necháme uloženo
v igelitu. Tato plíseň způsobuje moučnivku na sliznicích dutiny ústní,
hlavně u dětí a u žen na přirození. Situaci podporují i ostatní plísně,
hlavně na burácích, které produkují nejhorší jedy – aflatoxiny. Dále
podporují plísně antibiotika braná opakovaně a dlouhodobě. Plísně jsou
zákeřné proto, že nám nedělají teploty, pouze je nám slabo a divně a snadno
pak chytáme běžné infekce.
Proč?
Protože se navazují na receptory T-lymfocytů, což jsou
naši buněční zabíječi v první linii v obranyschopnosti. Ty ztratí
svou důležitou funkci makrofágů a pak viry a bakterie mají volný vstup do
těla. Pak se divíte, že jste opakovaně nemocní. Když to pacientům vysvětlím a
oni dodržují určité zásady, pak za půl roku přijdou a řeknou – víte, že jste
měl pravdu. Teď už je mi podstatně líp a mám více energie.
Pijme colu, je
v ní cukr!
Když řeknu, že Coca cola je nejzdravější nápoj u nás,
tak 90 procent lidí, kteří jsou zblblí podplacenými lékaři, se chytne za
hlavu a myslí si něco o mé pomatenosti. Když chci psát nebo povídat o Coca
cole, tak své tvrzení musím mít podložené, což se o mnohých pisatelích říci
nedá.
Já vypiju denně 2 litry coly. Nepředpokládám, že by doktoři
byli tak hloupí sami od sebe, když vystudovali medicínu, a že by si
nepamatovali, že například kyselina fosforečná je pro nás nejdůležitější
kyselina na této planetě. Drží totiž genetický kód DNA, protože ta jediná je
schopna tvořit esterické můstky, které drží šroubovici DNA, aby se
nerozpadla. Kdybychom tu kyselinu neměli, budou se rodit různé zrůdy. Coca
cola, která je konzervovaná kyselinou fosforečnou nám vůbec neškodí, právě
naopak.
Další důležitou funkcí kyseliny fosforečné je její
schopnost tvořit makroenergetické vazby v ATP, dále s glukózou a
fruktózou a kyselinou pyrohroznovou. Při odštěpení jedné molekuly této
kyseliny se uvolní energie 12 kcal, která je okamžitě zpracována pro další
funkce a reakce v buňce (opakování pro lékaře).
Rovněž s despektem je tvrzeno, že výborně vypucuje
záchod a povolí šrouby. Zkoušel jsem to, ale není to pravda. Když chcete
vypucovat varnou konvici, použijete na to ocet nebo kyselinou citrónovou a
nikdo vám neříká, kromě mě, že je to šméčko pro tělo.
Kyselina fosforečná a fosfáty se dřív, kdy ještě nebyl
farmaceutický průmysl tak hladný, používali do mýdel, čistících prostředků a
saponátů. Nyní se fosfáty pomalu odstraňují a do čistících prostředků a
saponátů se dávají bioenzymy, které člověku škodí. Fungují totiž jako
dráždidlo a alergen na sliznici dýchacích cest. Takže, když si kupujete prací
prostředek, kde je psáno velkým písmem bez fosfátů, je velmi pravděpodobné,
že si přivodíte alergii.
Jakou cestou jsme
v minulosti získávali kyselinu fosforečnou?
No, ze stravy. Když jíte maso, tak ze stavby masa
samého, ale i z buněk ostatní stravy, protože obsahují DNA. Coca-colu
piju již od roku 1963, kdy jsem ji dostal jako odměnu za to, že jsem udělal
příjmačky na zdejší gympl. Vím, že je to nejzdravější nápoj u nás, protože
obsahuje kromě kyseliny fosforečné trávící fermenty, které jsou podobné
wobenzymu.
A za ten platíme
velké peníze, když ho potřebujeme.
Coca colu vymyslel v roce 1885 americký lékarník
John S. Pemberton z Atlanty v Georgii a při výrobě mimo jiné použit
extrakt z cocy a colových ořechů. Nápoj se prodával v okolních
lékárnách jako „tonik stimulující mozek“. Kdo má trávící problémy jako
například zvracení a nechutenství a dá si vyštěrchanou a mírně naředěnou
ledovou coca colu, tak se mu udělá dobře. Bohužel přesto, že to lidé již
vyzkoušeli, se nikomu nerozbřesklo. Že by si řekli, že na zanícený trávící
trakt se dá šméčko a ono se to vyléčí...
Dále by si měli doktoři vzpomenout, že naše kosti jsou
složeny z 85 procent z fosforečnanu vápenatého. To je ohromná
zásobárna vápníku a kyseliny fosforečné. A jak někdo tvrdí, že Coca cola
odvápňuje, tento proces není tak jednoduchý. Protože naše kost je tvořena a
odbourávána dvěma druhy buněk. Jedny se jmenují osteoblasty, které tu kost
staví za pomocí alkalické fosfatázy. A dále máme osteoklasty, které kost
odbourávají a tuto reakci katalyzuje (spouští) kyselina citrónová.
Ta je ale dnes téměř
ve všech potravinách.
Ano, díky kyselině citrónové, která se dnes sype téměř
do všeho, je tolik osteoporóz a mnoho lidí je léčených vápníkem, hořčíkem a
ženy ženskými hormony.
No a co ten cukr?
Nechápu, proč je cukr tak zavrhovaný, když ve
fyziologii ve 2. ročníku na medicíně je napsáno, že srdíčko jedním stahem
vypudí 1,2 dcl krve, za 1 minutu je to kýbl krve a za den cisterna o 10.000
litrech. Osmdesátiletý člověk načerpá srdíčkem 350 milionů litrů krve, což je
celá Křetínka, než začne přetékat.
Měli by si všichni uvědomit, na co to srdíčko jede. Myslíte
si, že na cereálie, jogurty, na makrobiotické potraviny jako například
naklíčené obilí a podobně? Ne – jede na cukr, a to právě na hroznový cukr -
glukózu, která je obsažena v řepném cukru společně s ovocným cukrem
- fruktózou. Další orgán, který jede na cukr, jsou játra. Bez glukózy a
kyseliny glukuronové bychom nestrávili a nezlikvidovali spoustu toxinů, které
dostáváme v každodenní potravě. Hroznový cukr nám jede do svalů, takže
když sportovec chce podat výkon, musí dostat dostatek cukrů. Ale
nejdůležitější orgán, na který cukr jede, je naše mozkovna. A to opět na
hroznový cukr. Zase se najdou lékaři, kteří budou tvrdit, že cukr je jed. Můj
otec, také lékař, říkával mé matce: „Slaď tomu Petrovi trochu víc, jeho
příroda neobdařila jiskrným intelektem, tak ať mu to více myslí a všechno si
pamatuje.“ Myslím, že díky otci jsem to co jsem, že jsem si třeba udělal i
druhou vysokou školu. Dále fruktóza, která je druhá molekula
v sacharóze, je důležitá jako velký zdroj energie, ale hlavně pro pány
je motorem bičíku našich spermií. Proč se tedy potom všichni diví, že máme
tak nízkou pohyblivost spermií a spousta pánů nemůže oplodnit svou partnerku.
Také tvrzení, že cukr a jeho nadměrný přísun, by mohl způsobit cukrovku, je
rovněž mylné. Při glukozotolerančním testu je slinivka schopna zpracovat za 2
hodiny 7 dkg podaného cukru a glykemie nám klesne na normál. A o slinivce
platí totéž, co o každém jiném orgánu v těle. Když chcete mít vyfachčené
svaly a srdce, musíte je trénovat.
Víte dobře, že když si člověk zlomí nohu a dají mu ji do
sádry, tak za 3 týdny proběhne atrofie z inaktivity a stehenní sval se zmenší
o ¼ svého objemu. Takže u mě je nejvíce vypracovaná slinivka, protože už od
rána dostává 5 kostek cukru v kávě, v zápětí mnoho sklenic Coca
coly a moje beta buňky langerhanzových ostrůvků si patrně už říkají, kdy nám
dá pokoj, abychom mohly také atrofovat.
Své povídání bych rád zakončil zvoláním citátu Julia Fučíka
„LIDÉ, MÁM VÁS RÁD, SLAĎTE!“ (snad se vám rozbřeskne a přijdete na to, komu
to prospívá...)
Nízkotučné
potraviny, tvarohy, jogurty
To je to největší šméčko, které může být. Ten tuk je
chemicky odstraněn. Nikdo z dlouhověkých, s nimiž jsem mluvil, by si nekoupil
nízkotučný tvaroh, nejedí Hery, Flory, jedí máslo. Žádná kráva své telátko
neotráví, to raději zdechne, ale člověk člověka za pár mincí zlikviduje jako
potkana....
Jogurt už se nedělá tak jako dřív. Ten se dělá tak, aby
vydržel co nejdéle. Za našich mladých let jste snědla dva jogurty a víc jste
nemohla, protože jste si zažívací trakt osídlila mikroby, které potřebujete -
laktobacilem, který měl reprodukční schopnost. Pak už jste jogurt nemusela,
protože si tělo řeklo, že má dost, stačilo třeba dvakrát do měsíce.
Ten laktobacil, který je třeba v aktimelu, je udělán velice
šikovně - on má enzymatické schopnosti dál, ale hlubokým zmrazením ztratil
reprodukční schopnost. To, co má odvést, tam odvede. Ale musíte ho denně. To
je velice geniálně vymyšleno.
Je to opravdu tak,
že je to úmysl?
To už si přeberte jak umíte.
Ten lék nezmizí,
farmaceutické firmy na něm vydělávají
Říká se, že cholesterol je strašný, ale opak je pravda.
Všichni by měli vědět, že cholesterol je základní stavební kámen našich
nejdůležitějších pohlavních (ženských i mužských) kůry nadledvin -
kortikosteroidů proti zánětu a hormonů udržujících náš minerální metabolismus
- aldosteronů. Dále je základní stavební kámen buněčných membrán spolu s
fosfolipidy a bílkovinou tvoří celistvost buňky.
Státní ústav pro kontrolu léčiv vydal ve Zdravotnických
novinách článek, že léky na snížení cholesterolu zhoršují paměť, sexuální
funkce, způsobují deprese, zhoršují pohyb, spánek, vyvolává pneomopatii.
Internista by se měl zeptat - spíte dobře? Už nebudete.
Máte dobrou paměť? Už si budete pamatovat kulový. Jediný, co vás bude těšit
je to, že máte nízký cholesterol. Jestli jste měl dobrou náladu, budete trpět
depresemi. Jestli jste dosud vyběhl jako fretka do třetího patra, nyní už
polezete zadýchaný, protože budete mít instersticiální pneomopatii. Jediný,
na co nemá vliv je, že se dobře vymočíte. To napsal ústav pro kontrolu léčiv!
Ten lék už by dávno zmizel, ale protože farmacie na něm vydělává, prodává se
i nadále. Lidi se akorát musí seznámit s jeho negativními účinky.
Nepřipadá vám to
tak, že je potřeba nás jaksi udržovat jako méně schopné?
Tímto způsobem probíhá tichá genocida bílého obyvatelstva.
Jediná moudrá plemena, která si do tohoto nenechá kecat, jsou žlutí a Rusové.
Jak jsem je dřív moc nemusel, teď je obdivuju, protože odtajnili tolik věcí
včetně parazitologie, že vám lezou oči navrch hlavy. To všecko jsou odtajněné
věci, které se dělaly jako kosmický výzkum.
Vedle těch
informací, které jste teď podal, byste měl podat informace relevantní tak,
aby si lidi neřekli - vždyť on je úplný magor.
Já jsem svoje ego už dávno poslal ke všem čertům, takže
mě je jedno, jestli si o mě někdo myslí, zda jsem či nejsem magor. Ten, kdo
je ješitný, by toto nepustil. Ti, co jsou moudří, si to přeberou a řeknou -
asi to nebude tak hrozný, já vyzkouším. Třeba někdo, kdo to vyzkoušel, řekne
- ty jeho metody byly hrozný a víc nepřijde...
|
B o s k o v i c e (Jim) - Co člověk má jíst
Člověk má prý jíst
to, co se vypěstuje doma?
Ano, v mírném pásmu. Někteří lidé se chlubí tím, že se
cpou množstvím mandarinek, pomerančů a podobně. Mě osobně po tomto zas tak
moc dobře není. Jižní ovoce se trhá ne úplně zralé. Takže je tam podstatně
víc kyselin, než bychom si přáli. Tělo je musí něčím vysrážet, aby to
nevadilo organismu. A k tomu tělu slouží vápník a hořčík. A když to jedí ženy
po přechodu, zjistí jim osteoporózu. A najednou musí brát preparáty, aby se
zachovala ženská hormonální aktivita spolu se správnou vápenatostí kostí -
tedy ženské hormony a kalciové preparáty, které jsou poměrně drahé. Tak to je
začarovaný kruh. Chlapi tento problém nemají, protože místo jezení citrusů a
džusu pijí pivo.
Přepálené oleje nám
způsobují vysoký krevní tlak
Vazivo nám likvidují přepalované oleje. A to jsou věci,
které nenajdete v knížkách. Oleje se přepalují při 125 stupních. Kdežto sádlo
se přepaluje až při 180 stupních. Kdyby se všichni vrátili do dob našich
předků a zvlášť těch, kteří se dožili vysokého věku, zjistí, proč tu byli tak
dlouho - vařili na sádle. Oleje, které se mají používat za studena, jsou
drahé a smažit se na nich nemá. Oni ale na flašku napíšou, že se na nich může
smažit.
Dal jsem si tu práci, že jsem si vytáhl z matrik nejstarší
obyvatele tady na Boskovicku - v Kunštátě, Olešnici, Letovicích, Boskovicích.
Obcházím stařečky, kteří nejsou na Sadové a ptám se jich, jak to dělají, že
jsou takoví čiperní a co vaří. Teď už jsem důchodce a když přijdu za tím
pětadevadesátiletým staříkem, tak on mi říká: jó, mládenečku, to my za
mladších let jsme toto vůbec neměli. Když jdeme do obchoďáku a vidíme barevné
regál, tak zrychlíme krok, protože tam je nejvíc těch šméček. Tito staříci
dokázali, přes všechny ty žvásty v masmédiích, že jejich životní zkušenosti
svědčí o správnosti jejich životosprávy.
Dal jsem si tu práci a vypsal jsem si, co by člověk neměl
dát do pusy podle těchto staříků. Tento seznam dám k dispozici, které
doporučuji jako Lukeší desatero.
Ti staří lidé smaží
jen na sádle?
Mám zážitek z Kunštátu. Po sametce jsme začali
prohlížet děti v ordinacích a ne ve škole a já jsem z celé kunštátské školy
vytestoval 45 dětí, které měly vyšší krevní tlak. Byl tam jeden, který měl
tlak 180/120. Poslal jsem ho do nemocnice a za 14 dnů ho vrátili, že mu tlak
klesl s diagnózou juvenilní hypertenze. Za tři měsíce se objevil v ordinaci
znovu, tak jsem mu změřil tlak a zase měl 180/120. Tak jsem ho poslal znovu
do špitálu, on za tři neděle zpět, diagnóza potvrzená. Náhodou jsem se octl o
desáté přestávce ve škole a z těch 45 dětí jsem potkal minimálně polovinu,
jak chodí po chodbě a každé si nese pytlík slaných buráků nebo čipsů. Říkal
jsem jim: děcka nejezte to, vždyť ten vysoký tlak máte z toho! Byli před
pubertou nebo už v pubertě a tak mi řekli: nestarejte se! Pozval jsem si
rodiče a začal jsem jim to vykládat. A zrovna matka toho, co měl tlak
nejvyšší, neměla na synka čas, ale byla velice šikovná podnikatelka. A tak
jsem jí doporučil, ať toho podnikání nechá, protože nebude mít dědice. Ona mě
řekla, ať mu dám nějaké patáky a nestarám se, co jí. Takový tlak, jako měl
její syn ve 13,5 letech má dospělý chlap v pětasedmdesáti. A to srdce to
nevydrží déle než pět, sedm let; kdyby byl sportovec, tak deset. On je mladý,
dejme mu dvojnásobek, dejme mu patnáct. To se stalo v roce 1993. Kluk dnes má
28, je v invalidním důchodu, váží 130 kilo a chodí se dívat na děcka, jak
bruslí a sportují, pohybuje se jak malý golem a moje prognóza se asi naplní.
Když mi někdo řekne, že olej je zdravý a že opakovaně
přepalovaný ve fritéze neškodí, tak mu musím oponovat. Já jsem čipsy a slané
buráky miloval taky, když jsem je viděl, slintal jsem jak Pavlovův pes. A
tlak mi začal postupně stoupat. Od roku 1993 jsem neměl v ústní dutině nic,
co by bylo připravováno na přepáleném oleji. Zatím se mi to vyplácí.
Smažené prostě zvyšuje tlak. Když sníte sto tisící pytlík
buráků či čipsů na 100x přepáleném oleji, je to, jako byste snědla tabletečku
cyankáli. Přepalované tuky vyčerpávají žluč a žlučové kyseliny, které jsou nosiči
sírových můstků do našeho vaziva, aby bylo pružné. Proto po smažených jídlech
máme bolesti kloubů a úponů svalů, které dostávají zabrat ještě rychlosolemi.
Sůl jako taková je
zdravá
Existuje něco jako sodnodraselná pumpa v buňkách, kdy
draslík vynáší binec mimo buňku a na jeho místo nastupuje sodík. Vzápětí se
vymění. Měli by si všichni biochemici oprášit tento mechanismus. Sůl ale
škodí, když už máte poškozené ledviny. To zadržuje vodu a způsobuje nástup
vyššího tlaku. Naopak, když jsme zdraví, podporuje rychlejší očistu veškerých
nedobrot z organismu.
Jak je to s
rychlosolemi?
Ony ty rychlosoli se sypou nejen do uzenin, ale i do
tavených sýrů. Ten čím je víc roztíratelný, tím víc je tam rychlosoli.
Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru
2 : 5. Dusitan draselný rozpouští sírové můstky v elastinu,
což je základ cévní stěny. Proto se vyskytují křečáky, hemoroidy, krvácení z
dásní při čištění zubů. Dusičnan sodný rozpouští sírové můstky v našem
kolagením vazivu, které je základem chrupavek kloubních, úponů šlach a
plotének.
Proto je tolik tenisových loktů, bolavých ramen,
vyskočených plotének a ostatních pohybových poruch.
Rychlosůl se u nás začala používat od roku 1968. Od té doby
vzkvétá ortopedie, výměna kloubů kyčelních a koleních a stává se královnou
medicíny. Ve veřejných stravovnách i ve školách se musí vařit na oleji, což
dokončuje dílo zkázy našeho pohybového aparátu.
Tyto potraviny jsem kdysi miloval hodně. Dostával jsem je.
Za pouhých 11 měsíců jsem si utrhl achilovku a přemýšlel potom proč. Pak jsem
měl taky 21x vyskočené plotýnky a když mě odvezli do Brna na operaci a řekli
mi, že každá druhá tato operace končí ochrnutím a na vozíku, rozsvítilo se mi
v hlavě. Držel jsem 17 dnů hladovku, pil jsem 6 litrů denně a dal jsem se do
pořádku. Vzpomněl jsem si, že to stejné jedí mí pacienti, kteří za mnou
chodí. Jenže oni stejné množství jedli průběžně po celý rok a já za měsíc.
Následek byl ten, že jsem kvůli tomu málem ochrnul.
Velkou chybou našeho zdravotnictví je jeho atomizace.
Celostní medicínu již téměř nikdo neumí. Když jsme se přistěhovali po válce
do Boskovic, bylo zde na celý boskovický okres 20 doktorů včetně zubařů a
stále se na giganty obvoďáky vzpomínalo, jak zvládali 50 tisíc obyvatel -
doktoři Mareš, Výbora, Kocman, Zeman, Treu a další, kteří uměli všechno a
diagnózu, velice přesnou, dělali na podkladě anamnézy (pohovoru s pacientem).
Teď se převážně spoléhá jen na laboratoř a ostatní
přístroje a nad pacientem se málokdy sejdou jednotliví odborníci všichni
najednou. Nyní je tu přes 200 doktorů bez zubařů a nevypadá to, že by si
váleli šunky. Někde je chyba a protože lidi nesladí, tak se jim ani
nerozbřeskne.
LUKEŠÍ DESATERO
NEDOPORUČENÝCH POTRAVIN
bylo sestaveno na podkladě zkušeností občanů
Boskovicka, kteří jsou starší 85 let a jsou soběstační, kteří se neřídí dle
reklam a nečtou „odborné” časopisy a tisk typu AHA, BLESK, SPY a jiné.
1. Nekonzumujte cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky,
pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez
sluníčka, obsah vitamínů je minimální, zato obsah organických kyselin
maximální. Odvápňují a při značné konzumaci způsobují osteoporózu.
2. Kupované jahody z ciziny obsahují oparové viry a
způsobují afty a žloutenku typu A.
3. Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citrónovou, která je z
organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté
vody (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou
fosforečnou). Je i ve spoustě potravin a bonbónech. Odvápňuje organismus –
způsobuje křeče svalů a leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční
viry a bakterie.
4. Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik
dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách.
5. Nepoužívejte margariny – umělé tuky. Máslo je zdravější.
Žádná kráva své telátko neotráví – to raději zdechne, ale člověk člověka pro
pár mincí otráví postupně, jak potkana.
6. Nejezte jogurty s dlouhou dobou trvanlivostí. Jsou plné
konzervantů a jsou mrtvé. Pak musíte kupovat ACTIVII, která má položivé
bakterie.
7. Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny.
Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách,
šlachách a kloubech.
8. Nekonzumujte pražené arašídy – obsahují jedovaté
aflatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal.
9. Nejezte pečivo uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách
na něm začíná růst plíseň Candida albicans.
10. Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy,
nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný černý čaj – pro velký obsah tříslovin,
které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem.
DOPORUČENÉ POTRAVINY jsou ty, které jedli Vaši předkové,
kteří se dožili nejvyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců. Pokud
Vás nevyměnili v porodnici, máte to dáno geneticky do vínku.
|